Followers

Monday, December 20, 2010

nak buat baik ke buat jahat?!!

konfius konfius,,
kenape bile kite buat baik org pndg serong je,,
lau buat jahat tak kesah pun,,
selalu terjadikan bende2 mcm nie,,
bukan ke buat bnde baik 2 sesuatu yg mulia,,

situasi yg selalu org kecoh2 ni selalunye time

~bile org mule nk tutup aurat,, korg perasan tak,, bile ade je dak baru nak pakai tudung mesti slalu kene perli,, "eh sejak bile pkai tudung ni.. tak ajak pun"
pelik kan,, nak paki tudung pun kene ajak2 ke,, sendiri buat la tol tak..

~bile kite baik 0 rapat ngn sape2 je like cikgu ke bos ke,, hah mule la ade yg cakap bodek la, itu la ini la,, padahal tolong angkat buku je,, tapi lau mang kaki bodek 2 len cite la kan

macam2 lg la kan,, sume xley pakai,, asyik nak pk buruk kat org je,,

moral of d story,, lau ade org buat baik 2,, ptot nye bg la sokongan ke,, semgt ke,, baru la bertahan lame,, biar la rmai org yg baik kat dunia ni,, kan aman damai,,

5 comments:

yanshumill said...

dulu mase yan bru pkai tdong pon kena mcm2 , smpai rase dah gve up nk pkai tudung . tp nseb baik msih boleh brthn smpai skrg :)

auni said...

gud yan,, kite jgn sgt layan org cam tu,, dorg 2 jeles je lebih

White Eagle said...

@yanshumill

Seharusnya jika benar-benar beriman kepada DIA (swt) dan Dia (saw) maka hendaknyalah kita menjadikan sabar sebagai akhlak dalam kehidupan ini. Kerana dengan mengamalkan kesabaran itu DIA (swt) akan memberikan pahala atasnya.

Sebagaimana firman Allah (swt) :

“Sungguh akan dibayar upah (pahala) orang-orang yang sabar itu dengan tiada batas hitungan” (Az-Zumar: 10)


**In Reverse psychology

Apa jua yang diucapkan/ditulis/disampaikan secara automatik akan mengingatkan diri kita sendiri. It happen indirectly (secara halus).

@Auni

Ish...why sy selalu masuk your blog erk???? Sedang mencari apa "rahsia" yang memanggilku ke sini...huhu

p/s: Sorry...2 kali edit utk simple mistake

afiqah said...

setuju sangat ni haa.
mmg slalu jd cmni nie haa.

taklabudaksangat said...

btl3.

buat baik nanti2 dibalas pon baik.eheh

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...