Followers

Wednesday, December 29, 2010

JANGAN MAKAN KENTANG!!!


kau kat mane weh
penat aku cari kau tapi tak jumpe
kau kecik weh sampai aku tak dapat cari kau
tolong la muncul kan diri kau

aku sayang kau gile kentang la weh
sampai aku da takot nak makan kentang
aku takot aku termakan kau
cube kau jerit bia aku taw kau nyorok kat mana

kalau boleh aku nak suh sume org kt dunia ni jgn mkn kentang
tolong tolong tolong jangan makan
nanti korang korang termakan kentang aku
aku sayang kentang aku tu sangatsangat
tapi die da hilang

kosong kot hidup aku tanpa kau kentang
muncul la kau cepat kat depan aku
aku rindu kau ni doe

[mood gile da datang.. sape jumpe kentang aku tolong cakap kat die aku sayang die taw]



Monday, December 27, 2010

award :)

kredit kepada pqa coz bg award nie,,
nie yg syg lebih :)
cam biase la,, bile da kene tag+dpt award,,
kene la jawab soalan kan..

1. nickname utk pemberi award
>>> pqa
2. ucapan kepada pemberi award
>>> tenkiu very much++ coz kasi award nie.. len kali ley kasi lg ye,, hehehe
3. 6 artis yg korang minat
>>> taylor swift
>>> lenka
>>> maher zain
>>> scha alyahya
>>> faizal tahir
>>> 2 je kot,, ehhehee
4. tag blogger yg sweet utk dpt award nie
>>> yana yonet
>>> cikkyaya
>>> sume follower..

lepas amik,, jawab la ye soalan2 tue



contest nak menang header dan blog makeover

contest nak menang header dan blog makeover!!
best kan contest nie,, sape yg tak join 2 mang rugi la,,
huhuhu tp lau da kreatif xkesah pun kan,,
alang2 da ditag oleh cik pqa,,
auni pun join la kan,,, netaw ade rezeki menang..
contest ni cicakdanlelabah yg buat

mesti korg nak taw kan camne nak join..
simple je syarat nye,,

1. Buat satu entry bertajuk CONTEST NAK MENANG BLOG HEADER MAKEOVER!
dan dalam entry tu elaborate kenapa anda nak makeover header atau tukar rupa blog anda? senang kan? tiada limit perkataan, nak express kesedihan pasal rupa blog sekarang pun no hal. nak upload gambar korang banyak2 pun boleh. apa-apa je yang korang suka asal korang bahagia haha.. janji ada sebab kenapa korang nak makeover layout blog, yang selebihnya tu nak mereka-reka cerita pun takpe..

2. Sertakan banner contest dalam entry anda dan link ke cicakdanlelabah.


3. Tak perlu buat sticky mode. Tapi, perlu sertakan banner contest dekat sidebar juga..

4. Anda mesti tag 2 orang minimum. harus inform kawan anda yang mereka telah ditag ye..


so, kenapa auni nak join contest ni,, sebab..
~ auni nak menang contest header dan blog makeover nie.. hehe..
~auni suke tgk blog yg ade header kreatif nie,, menarik sgt,, nak buat tp tak kreatif sgt,, jeles kot,, tp mang hasil tangan cicakdanlelabah sgt power la,, kalo korang tak caye ley tgk kat sini..
~bagi auni,, blog auni ni cinta hati auni.. semenjak da jd single nie kan,, huhu so cp yg taknak cinta hati die kacak kan.. baru la seronok hari2 nak tgk blog kan.. n nanti makin rmai la yg jto hati kt blog auni,, hehehe
~oleh kerana auni tak berapa pandai sgt nk bagi blog auni kacak,, so auni harap dapat menang contest nie,,

tag korg:
cik diba

cik sasa




Monday, December 20, 2010

nak buat baik ke buat jahat?!!

konfius konfius,,
kenape bile kite buat baik org pndg serong je,,
lau buat jahat tak kesah pun,,
selalu terjadikan bende2 mcm nie,,
bukan ke buat bnde baik 2 sesuatu yg mulia,,

situasi yg selalu org kecoh2 ni selalunye time

~bile org mule nk tutup aurat,, korg perasan tak,, bile ade je dak baru nak pakai tudung mesti slalu kene perli,, "eh sejak bile pkai tudung ni.. tak ajak pun"
pelik kan,, nak paki tudung pun kene ajak2 ke,, sendiri buat la tol tak..

~bile kite baik 0 rapat ngn sape2 je like cikgu ke bos ke,, hah mule la ade yg cakap bodek la, itu la ini la,, padahal tolong angkat buku je,, tapi lau mang kaki bodek 2 len cite la kan

macam2 lg la kan,, sume xley pakai,, asyik nak pk buruk kat org je,,

moral of d story,, lau ade org buat baik 2,, ptot nye bg la sokongan ke,, semgt ke,, baru la bertahan lame,, biar la rmai org yg baik kat dunia ni,, kan aman damai,,

Sunday, December 19, 2010

kesengalan bersama lalink ku + buchuk ku


fuh penat ase nye drive dlm kegelapan,, huhuh
exercise mata nie,,
xde la gepal mane pun ,,
still masih ptg tp kabus menganggu ckit,,
actly kua berdua ngan buchuk aku,, name manje die jua,, heheh
tp blik bertiga pulak,,,
lalink ku nk tumpang,,
sibuk je die,, demand nk blik nek kete,,
coz td die kua ngn bf die nek moto,,
sebab kau lalink aku,, aku on je,, heheheh
tp geram aku tgk bf kau yg xnmpk aku xcted lmbai die,,
sungguh poyo,, heheheh jgn mara ye incik eman,,
aktiviti kitorg ape lg kan,,
men game,, hahah first time kot,,
cari makan la pastu,,
duit abis kt mkn je,,
[yogurt+nangka+bananasplit+cake kt secret recipe tp lupe name nye]
2 je la makanan di petang hari kitorang,,
konon maw kurus lalink aku nie,,
tp makan paling byk,,
pape pun tenkiu suap aku mase aku tgh drive,,
sayang ko lebih,, sayang jugak kt buchuk aku 2,,
tp xde lak pic aku ngn buchuk aku 2,,
coz die xsuke amik pic,,

ni la pic yg smpat aku snap bersama lalink ku




[muke gedik mau mintak kiss,, hehhee]

Saturday, December 18, 2010

cotcet petang

bercinta..
sape yang xpernah bercinta..
sila angkat hidung,, hehhehe

salah ke jika ade yg xpernah bercinta..
xde salah pun,, mybe dorang ade sebab sndiri,,
~takot kecewa
~belum bersedia nk bg komitmen
~ase xpuas nk njoy lg,, ceh cam nak kawen lak kan,,bukan ape tkot dpt lak couple yg suke kongkong kan,, susah hati ti
~ataupun korang ni sgt memilih,,

lau memilih nie susah jugak hidup.. yela mane ade yg dilahirkan kat dunia ni sempurnakan.. so, bersyukur la dengan ape yg korg ade sekarang, jgn bile korg da kehilangan die baru korg nk sedar,, makan ati nanti beb,, huhuhu setiap kekurangan mesti ade care untuk menjadikan ia lebih baik kan,, jangan takot untuk ambik risiko kalau korg ase benda 2 baik tok korg,, yang penting niat dan usaha kita betol,,
ok guys

Wednesday, December 15, 2010

kalau la diberi peluang,, hurmm

PELUANG???!!
ape pendapat korang tentang peluang,,
adakah sume org nak peluang,, ramai kan nak,,

kalau korg diberi peluang kan,, ape korg nak buat??
sila komen n jawab ye,, heheh mcm paksaan pulak,,,
xde l;a bukan paksaan pun,,
saje2 share kan,,

bagi auni la kan,,
auni nie nk kate jahat xde la,,
tp nkal kot,,
suke buat bende xbg taw org,,
da buat baru gtaw,, hehhehe

kalo la diberi peluangkan,,
1. auni nk senangkan parents auni tok mase tua dorg,,auni nie degil kot,, tp auni lebih suke diam dr melawan ckp dorg,,kalo auni da diam,, mesti dorg tensen ckp ngn auni,,
2. auni nak belajar btol2,, ntah la,, kdang2 ase mmbazir je mse blaja auni,, mane x nye,, tensen blaja juh2 nie,, kt sarawak lak 2,, trnspot xde kot,, da la suke jln,, yg pnting nk g lbry pun susah,, juh gle kot,, konon je kann,, heheee shuuttt
3. auni nak betolkan keadaan skrg,, auni ase cam ade org sabotaj kehidupan auni,, ape yg auni buat sume xkene,, pastu nk report kt parents auni,, siap tmbh2 lg,, kdg2kan bile auni dpt taw,, bnde 2 xbtol pun,, sedey gle,, auni xpnah kco hdup dorg,, np dorg nk kco hdup auni,, korg jeles ke ngn auni,, auni nk ase bhgie skit pun xdpt,, xabis2 nk cr psl,, lau nk cr psl ngn auni xpyh la libatkan parents auni,, korg 2 bgus sgt ke,, smpai parents auni da susah nk caye auni,, korg bygkan la,, ape la yg korg da hasut kan,, auni nk sgt btulkan keadaan ni,, mcm2 da usaha auni buat,, tp xberjye,, auni xkan putus ase!!!
4. auni teringin sgt nk jumpe seseorg nie,, auni xtaw nape,, da lme kot kitorg x hangout,, rindu gile kat die,, ase nak jumpe die ari ni jugak,, tp ntah bile la dpt jumpe n sembang,, auni mang rindu die giler la,, sumpah

tolong la bagi peluang kt auni,, tolongtolongtolong ye
Ya Allah,, auni harap sgt auni ade peluang nak buat sume nie,, pjgkan umo auni,, berikan auni kekuatan supaya auni tabah menempuh segala dugaan dalam hidup auni,, sesungguhnya auni sangat2 berharap,, amin

cover your aurat campaign & show your support

ok kawankawan,,
hari ni auni nak berkempen,,
huhu mcm msuk bertnding plhan raya lak,,
tibe2 tertarik pulak ngn tajuk kempen nie,,
saje nak bg kesedaran skit,,




kempen menutup aurat ye kawankawan..
yela skrg nie ramai org kt lua sane da xkisah psl aurat kan,,
kempen ni dianjurkan oleh thepotpetking,,
mulia kan hati die ni nak sedarkan org,,
so auni pun smbil2 xde keje kat rmah nie,,
ape lg kan,, tlg2 la berkempen jugak


sekarang nie auni nak tnye korang,,
bagi korg kan,, tutup aurat 2 camne,,
hanye sekadar pakai tudung??
tp baju tetap pakai lengan pendekkan..
korg xase malu ke,, da cntik2 pakai tudung tp kt tgn pulak masalah,,
"eh aku pakai tdung,, tutup aurat la ni"
wajar ke 2 dinamakan tutup aurat,,
ke xpaham erti sebenar aurat 2 ape,,
huhu emosi pulak,.,
korang taw kan hukum tutup aurat..
sebagai umat islam,, korg sepatutnye taw,,
jgn sebab nk ikut fesyen sgt korg dedah semuanye ok,,
berfesyen la care islam,, da byk kan skrg,,

"Pengertian aurat menurut bahasa adalah keaiban.Manakala menurut pandangan atau pengertian syarak ialah "Bahagian-bahagian tertentu yang ada pada badan manusia yang wajib ditutupi daripada pandangan orang yang diharamkan untuk melihatnya(bukan mahram)".


ok auni tag korang,,
1. dibadeebut
2.wa manje
3.saloma sayha


n sume kawankawan yg nak berkempen,, silakanAlign Center

Tuesday, December 14, 2010

donutkembong febret die kot




bile tahap kebosanan da melampau,,
mule la nk merapu.. huhu
actly nk promte blog adik kesygn aku niee,,
heheheeh xde keje kan,,
name die alyaa nasuha,,
die sorg je adik gurl aku,,
yg cute but noty,,
hahahhaha


nie la dak comot tu,,


name blog die ni .donutkembong.


aku pun xtaw np die plih name 2,,
mybe die suke mkn donut kot,,
tp jrg jugak aku tgk die mkn donut,,
huhuuh aku pun xtaw motif die pilih name 2
tp layan je la kan,,

ok,, nie la blog die
kalo korg nk follow just click je pic blog die kt bwh ni,,



tp die xde header lg,,
aku ase cam nk buat kan,,
hahaha kakak yg baik la konon nye nie,,
tp tgk la bile rajin nnti ye adikku,,
huhuhu,,





bff shaye cik dibadeebut



semalam ak kua ngn bff ak nie cik dibadeebut..
teman die g PPD,, kononnye nk isi borg tuk guru ganti,,
tp syg da tutup plak permohonan 2,,
cian die,, xcted nk jd ckgu,, huhuhu

then kitorg lepak la mcD,, huhuhu
gare2 nk on9 pnye psl kan,,
mcm kt uma xde intrnet je kitorg niee,,
saje tka mood,,
mang xblh bla la kitorg time 2,,
gare2 nk duk dkt plug punye psl,,
3-4 kali tuka tmpat,,
cik dba la nk duk dlm,,
sejuk ckit ..
dlm xbyk plug kan..

bile da on lptop,,,
ak nk bg la die sfware photoshop,,
duk mintak dr dulu,,
tp ley plak xbw pendrve,,
saba je la ak ngn die,, hahaa
ak ttp syg ko,, ngee

walau pun hnye kami berdue je kali ni
tp best jumpe ko,, hahahha


Monday, December 13, 2010

nuffnang+++blurblur

ari ni nk ckp psl nuffnang..
mesti sume taw kan..
tp tu la,,
auni ade mslah ckit,,
mslah xphm bende ni,,
even da lme ade kt blog,,
huhuhu terok sungguh kan..
cp yg taw,, tlg la shre,,
cmne nk gune sbnrnye,,
cmne nk dptkan income 2,,
pening2,, byk kali pk,,
tp still blur la,,
analytics 2 pulak bende ape,,
hahahha
phm ckit je,,
yg penting income 2,,
cam xde pape perubahan je,,
tlg2 explain..
mau kumpul duit jge

Saturday, December 11, 2010

first header auni


hehehhe,, sukesuke,,
nak tau x nape,,
auni da siap kan first header auni,,



huhuuh xde la cantik mane pun,,
simple je,,
baru cube2 buat,,
ape pendapat korg,,
ne taw ley perbaiki len kali,,
sy budak baru belaja,, hehee
da lame da nak wat,,
tp asyk xjadi je,,
xreti sgt,,
ni je la yg mampu hasilkan setakat ni,,
xde la hebat sgt,,
tp puas ati la kan,,
sekadar suke2.. winkwink :)

Friday, December 10, 2010

petang ini

petang2 camni,, ase redup je,,
bile duk tepi tingkap,, ase angin lalu,, sejuk,,
suke tengok kereta n moto lalu lalang,,
xde keje kan,, biase la uma tepi jlan,,
2 je keje yg ley buat lau da boring sgt,, uhuhu
tibe2 ak igt kt seseorg,, dushh
ak xsuke perasaan nie,,
sedih..pilu.. hurmm
yg penting sgt rindu,,
ye mohd zulfikri osman,, sye sgt rindu awk,,
bile kite dpt jumpe lg
bile kite dpt bergurau senda lg
bile kite dpt kongsi masalah lg
bile kite dpt makan same2 lg
bile kite dpt gdo2 lg
bile kite dpt main same2 lg....
makin jauh kite kan,,
kau je yg paham n tahan ngn telatah ak,,
kalau la satu hari kite terjumpe,,
mungkin kelu lidah ak nk ckp ngn kau,,
coz ak terlalu rindu ngn kau,,
ak xnk kehilangan kawan mcm kau,,
dan kau adalah diri kau,,
xde sape boleh ganti kau..
doa aku
semoga kau bahagia ngn ap kau buat skrg....

heheeee da merapu ak ni,,
mgkin kerana terlalu rindu kn die,,
stop berangan,, hahahah

Tuesday, December 7, 2010

cantiknya lelaki n hebatnya wanita

huhuhu len mcm je tajuk post kali nie,, saje je ak nak share sesuatu ngn korg,, ak terbace bnde nie,, n skrg nie ak nk jd seorg wanita yg hebat,, hahahha poyo je kan bunyi nye,, tp xsalah utk kite berubah betul x,, biase la kan kehidupan nie mcm2 rupenye,,

Nak tahu dimana Kecantikan Lelaki????

Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni rohani. Lelaki yang cantik adalah:-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.

2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.

3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.

4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.

5) Lelaki yang sentiasa berbaik sangka.

6) Lelaki yang tak pernah putus asa.

Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan yang ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki…

Dan dimana Kegagahan Wanita???

Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah:-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.

2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.

3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.

4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.

Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.

Sabda Rasulullah SAW:

“Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat ”

Surah Al-Ahzab : Ayat 71

“Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar"


so, ape yg dpt ak simpulkan.. [huh cam karangan lak] to all girls la kan,, try ur best ok tuk lwn sgale mcm dugaan yg dtg... Allah telah mencipta kita menjadi yg sgt utama kt dunia nie.. cuma kadang kala kita xsedar sume bende 2 kan,, byk kelebihan kita jika dibandingkan dgn lelaki,, cuma diri sendiri je yg mampu tunjuk kelebihan itu,, jgn la korg tunjukkan kelemahan korg depan lelaki,, coz lelaki lebih suka amik kesempatan drpd kelemahan kite,, kite mesti tunjuk kite hebat,, jum korg,, hehehehee,, to alls yg bru putus cinta,, korg kene tabah beb,, ak yakin dengan korg kaum hawa,, n jgn malu kalo korg ase nak nanges,, coz nanges 2 bkn la kelemahan wanita ok..

"Kuberikan wanita air mata, agar dapat mencurahkan perasaannya. Inilah yang khusus kepada wanita, agar dapat dia gunakan bila-bila masa pun dia inginkan. Ini bukan kelemahan bagi wanita, kerana sebenarnya air mata ini adalah air mata kehidupan."

renung2kan

Monday, December 6, 2010

gastrik??!

gastrik ke sye,,
adui,, sgt skit pwot nie,,
tok kepastian,, sye pun search la tnda2 penyakit nie

1. sakit perut dan tidak hadam makan. (sakit perut selalunya dirasai di bahagian atas perut)
2. rasa pening kepala

3. mengalami angin, terasa sakit di bahagian ulu hati, sendawa yang kerap.
4. muntah.
5.badan rasa lemah lesu
6. berat badan menurun
7. najis hitam atau gelap (kerana ia sebati dengan darah)

2 la antara tnda yg sye dpt,, sy bold 2 ad kne mngene ngn sye,, huhuhu
ap pendapat korg,,

-yg no 1 ni mang la mesti ade rase kan,, lau x,, selamat la sgt
-no 2 lak da lme sye ase,, ade kwn ckp myb kne mgrain,, coz skit nye 1 tmpat je,, sye pun xsure sgt,, biase la org mls g jmpe doktor kan,, huhuhu
-no 6 ni jgn terkejut plak,, berat sye dr 55kg trus jd 48kg,, hahahha mang gile btol kan,, sye sndiri pun cam xcye mse tmbg berat 2,, terkejut gile,, ase nk timbang lg sekali je,, mgkin stress kot,, hehehehee,, ade ke bff sye ckp sye da kurus,, kredit diberikan kpd diba n farhana coz ckp sye kurus,, tp sye ase gmok kot.. mau kurus lg
-no 7 ni lak tbe2 terperasaan la plak td,, xsngaje,, huhuh

so pendapat korg sye nie kne gastrik x,, dush mencimenci


Sunday, December 5, 2010

hargaila mereka selagi mereka masih ade


"Maka wahai Adam janganlah merendahkan perasaan Hawa, dia memang diciptakan seperti itu. Apabila seseorang wanita mengatakan dia sedang bersedih, tetapi dia tidak menitikkan airmata, itu bererti dia sedang menangis di dalam hatinya. Apabila dia tidak menghiraukan kamu setelah kamu menyakiti hatinya, lebih baik beri dia waktu untuk menenangkan hatinya sebelum kamu meminta maaf. Dan wanita sulit untuk mencari sesuatu yang dia benci untuk orang yang paling dia sayang."


sgt tertarik dgn ayat kt atas nie,, wanita sebenarnya memang dicipta untuk memiliki hati nurani yg mulia sifatnya.. tp kadang2 diri sendiri yang tidak dpt mengawal situasi yg membuatkan kite leka dgn segala macam dugaan Allah SWT.. biase la kan, xsume org ley kawal emosi die kan,, men pakai hentam je,, janji hidup selesa,, hhuhuu lelaki memang tinggi dgn sifat ego nye,, btol x??! cp sokong sila teruskan bacaan anda,, huhu tp xde la sume kan,, ade yg bek 2 mang la bek gle,, lg teruk yg xde perasaan lgsg,, sudah merepek nmpak nye sye nie,, xkesah la,, kdg2 sume perkara yg terjd mengajar kite tok lbh berhati dlm khdupan nie,, bukan mudah tok cr psngn hidup kan.. setiap insan mempunyai kelemahan mereka tersendiri,, tp lau kite sygkan seseorg itu,, kite akan cube terime kelemahan diri dorg n selagi kite mampu tok kwal situasi itu,, xsalah tuk kite cube tolong sedarkan dorg tuk berubah kepada sesuatu yg lbh baik kan,, tp pandai2 la cr ayat yg power,, kang xpsl2 kne hentam blik,, huhuhu,, kite sebagai hmba Allah kt muka bumi ni kne pandai bermain ngn emosi kite,, biase la kan kite xtaw ap yg akan jd kt kite,, kdg2 bile kite nk baik kan sesuatu keadaan itu bkn jd bertambah baikk,, makin teruk ade la,, susah kite nk bace fikiran org ni,, even kite sgt lame knl ngn dorg,, hidup kite ni cam roda kan,, kdg2 kite kt atas n tibe2 je kite ley ade kt bwh,, ape yg penting,, kite kne hargai ape yg kite ade skrg,, kalau kite da hlg ape yg kite ade skrg,, kemungkinan ianya xkan muncul lg,, pastu baru nk nyesal xsuda kan,, Allah SWT da aturkan yg terbaik utk kite,, cume kite kene usaha utk cr ape yg da diatur 2,, bukan dgn harapan tnpa sedikit pun pengorbanan,, n yg penting,, hargai la org yg ade kt sekeliling kite,, bile dorg da pergi,, kite mungkin xkan dpt jumpe n cari yg same mcm dorg,,

i luv u all guys,,
soe lau ade wat salah,, maaafkan sye ok

Tuesday, November 30, 2010

TENTANG SESEORANG





Teruntukmu hatiku,
ingin ku bersuara
Merangkai semua tanya,
imaji yang terlintas
Berjalan pada satu,
tanya s’lalu menggangguku
Seseorang, itukah dirimu kasih

Kepada yang tercinta,
inginnya ku mengeluh
Semua resah didiri,
mencari jawab pasti

[#:]
Akankah, seseorang,
yang ku impikan ‘kan hadir
Raut halus,
menyelimuti jantungku

[Reff:]
Cinta hanyalah cinta,
hidup dan mati untukmu,
mungkinkah semua tanya,
kau yang jawab
Dan tentang seseorang,
itu pula dirimu,
ku bersumpah akan mencinta

Sunday, November 28, 2010

kisah die

die?! cp die ni,, huhu
sebenarnye xde la lme sgt kite knl die ni,,
4mei2008
Daisypath Friendship tickers

kite harap kite ngn die dpt jd kwn selame-lamenye,,huhu
boleh kan awk,,
sonok dpt kwn ngn die,,
urmm die ni kecik je org nye,,
die ni ramah,, baik,, sgt care kt org yg die knl,,
kite suke tgk die,, lg2 lau tgk die tgh hapy,, gelak2,,
die xsuke tunjuk mslh die kt org,,
selagi die mampu smbunyi kan,, die akan cube,,
jrg die tunjuk kesedihan die dpn org len,,
kite ase cam bahagia nye lau dpt same2 ngn die,,
hehe tp kan,, die ni sensitif skit,, huhu,, cpt terasa,,
xley gurau lbh2 sgt,, ti kite kne belasah ngn die,,
mane tak nye,, bile kite hang out ngn die kan,,
asyik kene buli je ngn die,, sabar je la kite ngn die,,
tp kan,, lau die ngn member seangkatan ngn die lak,,
die yg kne slalu kne buli,, hehe cian die,,
yg best nye sal diri die ni,, die ade pendirian sendiri,,
kite mang tabik la kt die,, nak taw np,,
ap yg die nak mesti die akan dpt kan,,
die akan usaha smpai die berjaye dpt bnde 2,,
susah nak tgk die putus asa,,
tp kdg2 ego die tinggi jgak,, dushh plg benci part ni,,
kurg2kan la keegoan mu ok,, hehehe

byk gak kwn gurl die ni,,
dorg mesti cpt syg kt die,,
sebab diri die yg caring kt org kot yg wat org cair kt die,,
hurmm kdg2 bile kite taw bnde 2,,
kite ase geram sgt,, nk nanges pun ade,,
huh suda jatuh cinta ke kite ni??!!
tp kite sedar,, kite mgkin xlyak tuk die,,
die sgt istimewa bg kite,,
susah nak cri org cam die,,

walaupun xlme kite knl die,,
tp kite da ase dekat sgt ngn die,,
die blh share mcm2 ngn kite,,
sedangkan die taw kitorg bru knl,,
masalah die yg menjadi rhsie die selame nie pun kite taw,,
np die bek sgt lyn kite,,
np die wat kite syg sgt kt die,,
np die wat kite jto cinte kt die,,
alangkah bahagia lau kite dpt bersame kan awk,,
mungkin kite lum cukup baik tok die,,
kite bkn plihan awk kan,,
yup kami kawan,,

awk,, lau awk bace coretan ni,,
kite nak awk taw,,
kite nak jd kwn awk selme-lame nye,,
kite xnk hbngan persahabatan kite putus,,
kite nak rapat cam dulu ngn awk,,
xnak renggang ckit pun huhu,,
kite harap sgt awk pham mksud kite,,
lau kite ade wat silap kt awk,,
kite mintak maaf sgt,,
kite sentiase ade lau awk perlukan bantuan,,
awk xyah la nk malu ngn kite,,
mungkin kite tersilap kata n tingkahlaku,,
tp jgnla awk jauhkan diri dr kite,,
kenangan kite bersame akan sentiase kite igt,,
kite nak gtaw awk =)
sebenarnye kite sayang awk,,
tp kite xpakse awk tok syg kite blk,,
cuma kite harap awak xlupekan kite,,
n kite mesti jd kawan bek ok!! janji taw


TEMAN =)

video

Saturday, November 27, 2010

dalam kecelaruan

urmm xtaw cmne nk gmbarkan ap yg sy tgah ase,,
sakit,, pedih,, aduii
nk wat ape pun da xtaw,,
Ya Allah,, bagi la kekuatan kepada hambaMu yg lemah ini..

sebelum blik perak,,
mood; sgt hapy ouhh xsbar asenye..
bile makin dekat 24nov,, exam pun xpk da,,
dok packing beg je,,
dalam ati mang xsba gile,, i miss u dear,, n myfmly too

tp tibe2 nsb malang menimpa diriku lg,,
ahhh sgt benci ngn perasaan niee,
how dare u make me feel like this :(
huh mang putus niat nak blik
nk g exan pg 2 pun da xde mood,,
mang lgsung xtaw nk ckp ape,, FAIL!!! yup mybe,,
oh no jgn la hrp nye,, En Abdullah.. tlg bg sye A owkiey

blik exam sume member yg blik sme siap2 kms brg,,
tp sye,, hurmm np sye nanges ni,,
lau la tiket flight sye murah time bile ari 2,,
mang sye xkisah burn cam 2 je,,
seyes xnk blik,, cm xde makne lg je
hurmmm

jiwe kosong gle,,
skrg ni da msuk 3hr sye kt uma,,
bosan nye,, nk kua nk kua
awak bw la sy kua,,
np awak tbe2 hilangkan diri awak,,
i really miss u dear,,
lme giler xjmpe,,
tbe2 bile sy blik,, awak wat cmni lak
sedey nye hati sy ni,,

but i promise
I'll LOVE U ETERNALLY n INFINITY dear.. I DO

Saturday, November 13, 2010

serangggg!!!

sabtu 13nov2010

peperangan auni da bermule tdi,,
fuh sgt2 bertenaga mase mule nk g bertempur,,
maju je mara ke dpan,,,
yuppp da jmpe port yg selesa nmpak nye,,,
selesakan keadaan diri anda,,

ok jam semakin hampir 2.30pm
bersiap sedia semua angkatan-angkatan tentera ku..
tepat jam 2.30pm,,
1...2....3........
seranggggggggggggggggg

dap dup dap dup dap dupp
fuhh pelan2 memerhati kan musuhh
dush dush dushh da jumpe 4 sasaran ku
mulee tembakkk boomm bomm kebabommm

cuace semakin sejuk,,
aagrhh dengan keadaan yg tdak sihat,,
menggigil diriku memegang senjata ku,,
sehingga diriku tidak bermaya lagi,,
tapi akan ku teruskan sehingga nafas terakhirku..

semakin laju tangan ku menembak ke arah sasaran ku..
semakin terasa tangan ku semakin kejangg
adoiiiii,, dugaan dugaan

masa tinggal lg 15minit,,
bru nk matikan aircond,, geram sungguh..
baru laju auni nak tulis panjang2..
tepat pkul 5,,,
yayhh hantar kerats jawapan,,
sangat lega coz ley jwab..
mintak2 dpt markah tinggi,,aaahahaa
selesai satu paper,,

next paper will coming soon.. ohh no!!

Friday, November 12, 2010

kini kembali

auni disini,,
heheheh suda lupe nak coret n membebel kt cni,,
sebenar nye sgt bz,, yup n penatt,,
manyak misi baru kene wat,,

huhuuu esok suda mau exam 13nov,,
tp xde mood nak study,,
lmbat sgt exam auni kali nie,,
tensen betol,, (kwn2 len da bis exam,, n kasi auni jeles jew)
huahuahuaaaa,,

xsaba nak blik uma sebenar nye,,
windu kat sume org,,
windu nk jlanjlan
windu nak paw wet abah,, heheheh
kt cn sgt bek coz sem ni lum pnah paw wet abah,,
xtaw np wet ptptn xabis2 (sungguh tidak percaye ni.. tp 2 la kbenaran nye)
tunggu ye abah,, nanti auni paw wit abah,, hahahah

mood; studystudystudy...

gud luck to all my fwen,, miss u so much muuahhhxxx


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...